Αλί ναζίκ
Καπνιστή μελιτζάνα με γιαούρτι, παντρεμένη ιδανικά με κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας.
Αμπουγανούτς (καυτερό)
Σαλάτα απο ψημένη μελιτζάνα, καυτερή πιπεριά και ντομάτα, μια ρουστίκ μελιτζανοσαλάτα της ανατολής.
Εζμέ (καυτερό)
Πολτός καυτερής κόκκινης πιπεριάς με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά για…..τολμηρούς γευσιγνώστες.
Κολοκυθάκια τηγανητά
Τραγανά και φρέσκα….το μυστικό τους? Έχουν ξεκουραστεί στο αλεύρι.
Μελιτζάνες τηγανητές
Φρέσκες καλοτηγανισμένες με σάλτσα γιαουρτιού.
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Παραδοσιακά χειροποίητα ντολμαδάκια με φρέσκα αμπελόφυλλα, ρύζι, μυρωδικά κι ένα μυστικό συστατικό.
Πατάτες τηγανητές
Φρέσκες και τραγανές, όπως αρέσουν και σε μας.
Πίτα
Με δικό μας χειροποίητο ζυμάρι.
Πίτα με τυρί
Σκορδαλιά
Τζατζίκι
Τζεβιζλέ (καυτερό)
Λιαστή καυτερή κόκκινη πιπεριά με τριμμένο καρύδι και κρεμμύδι που γαργαλάει τον ουρανίσκο σας.
Τουρσί (καυτερό)
Καυτερό και χρωματιστό σε ζωμό με παντζάρι.
Τυροκαυτερή
Όπως μόνο ο Μπαρμπαλέξης ξέρει να την φτιάχνει.
Φαλάφελ
Tραγανές κροκέτες με ρεβύθι και διάφορα μυρωδικά, μ’ έναν καταπράσινο εσωτερικό κόσμο.
Χαϊντάρ
Δροσερά κύματα γιαουρτιού που κρύβουν μέσα τους κομμάτια καρότου και ένα έντονο σκορδάτο άρωμα.
Χειροβομβίδες
“Κεφτέδες” με κρούστα απο πληγούρι και γέμιση μοσχαρίσιου κιμά και μυρωδικών που “σκάνε” στο στόμα.
Χούμους
Κρεμώδης ανατολίτικη σαλάτα με ρεβύθια, ταχίνι και λεμόνι, μια παραδοσιακή συνταγή για το πιο νόστιμο hummus που έχετε δοκιμάσει.